Kolaripuhelin: 020 525 0000

Tuulilasin korjaus ja vaihto

Suurin osa tuulilasiin osuneiden kivien tai nastojen aiheuttamista vaurioista pystytään korjaamaan kun toimitaan riittävän ajoissa. Nyky-autoissa on liima-asenteiset tuulilasit ja ne ovat siten kantava korinosa. Kulunut/vaurioitunut tuulilasi on aina riski liikenteessä ja aiheuttaa helposti vaaratilanteita.

Tuulilasi kannattaa korjata nopeasti

Suurin osa tuulilasiin osuneiden kivien tai nastojen aiheuttamista vaurioista pystytään korjaamaan kun toimitaan riittävän ajoissa. Nyky-autoissa on liima asenteiset tuulilasit ja ne ovat siten kantava korinosa. Kulunut/vaurioitunut tuulilasi on aina riski liikenteessä ja aiheuttaa helposti vaaratilanteita.

Hyödynnä vakuutusyhtiötäsi

Tuulilasin korjaustarpeessa, kannattaa varmistaa, kustantaako vakuutuksesi tuulilasin korjauksen tai vaihdon. Tiedustele asiaa omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Kiveniskemän sattuessa tai lasin haljetessa soita omaan vakuutusyhtiöösi ja kerro heille tapahtuneesta jolloin saat vahinkotunnuksen. Soita ja varaa aika iskemän korjaukseen tai lasinvaihtoon.

Tuuulilasin vaihto

Vaurioturvan yksi tyypillisimmistä korjaustöistä on auton tuulilasin vaihto. Olemme vaihtaneet tuulilaseja sadoittain, joten tunnemme jo tarkkaan mitä liimoja ja mahdollisia korin suojauksia vaihtoon tarvitaan. Ammattimaisesti kiinnitetty lasi pysyy mahdollisessa kolaritilanteessa paikallaan, eikä irtoa aiheuttaen mahdollisesti lisää kalusto- tai henkilövahinkoja. Myös veden vuotaminen sisälle autoon sateella on varsin mahdollista jos työssä ei ole käytetty tarvittavaa ammattitaitoa.

Pienikin särö lasissa voi saada sen laajenemaan koko mitaltaan

Jokaiselle kuljettajalle, ennemmin tai myöhemmin, tulee eteen tilanne jossa kivi iskeytyy ajossa tuulilasiin tarvittavalla voimalla tehden pintaan särön. Voi olla että vaurio rajautuu siihen, mutta valitettavan usein halkeama lähtee laajenemaan päivien ja viikkojen kuluessa auton ollessa liikkeessä ja lämpötilojen vaihdellessa. Jos lasia ei vaihdeta ajoissa voi lasi voi pian olla halki koko mitaltaan, ja viimeistään katsastusmies passittaa auton lasin vaihtoon.

Kokemus on valttia

Tuulilasien vaihdossa kokemus on valttia. Vanha lasi poistetaan ensin muuta autoa tai maalipintaa vahingoittamatta. Uuden lasin kiinnityksessä tulee käyttää vain kyseiselle automallille varta vasten tehtyä tuulilasia ja huomioida lasissa oleva eletroniikka kuten lämmittimet tai sadetunnistimet. Tuulilasin vaihto on homma joka kannattaa jättää ammattilaiselle.

Hyödynnä vakuutus!

Olemme kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymä korjaamoketju. Voit aloittaa asioinnin suoraan Vaurioturvalla – autamme sinua hakemaan vakuutuskorvauksen.

Varaa aika korjaamolle tästä!

  • Valitse haluamasi palvelu ja varaa aika korjaamolle
  • Lisää yhteystietosi ja valitse seuraava
  • Voit pyytää meiltä apua myös vahinkoilmoituksen tekemisessä
Lähetä tiedot tästä. Varaamme sinulle palveluajan.