Kolaripuhelin: 020 525 0000

Kiveniskemä tuulilasissa – näillä keinoilla vältät suuremmat vauriot

Kiveniskemä syntyy, kun maantiestä ponnahtava kivi aiheuttaa tuulilasiin näkyvän särön. Tämä on paitsi harmia aiheuttava kosmeettinen haitta, mutta korjaamattomana se voi johtaa suurempiin vaurioihin.

Kiveniskemä voi haitata kuljettajan näkökenttää ja lähteä ajan myötä halkeamaan lisää tuulilasin lämpötilan vaihtelujen seurauksena. Nykyautoissa on liima-asenteiset tuulilasit ja ne ovat siten kantava korinosa. Näistä syistä jo pieni vaurio tuulilasissa voi olla hylkäysperuste katsastuksessa.

Tuulilasin kunnosta huolehtiminen on täten tärkeää ja mitä aiemmin vauriot korjataan, sen vähemmillä toimenpiteillä niistä selvitään. Kiveniskemän korjaus on yleensä monta kertaa uutta tuulilasia edullisempi.

1. Peitä kiveniskemä läpinäkyvällä teipillä estääksesi särökohtaa likaantumasta

Huoltamoista ja autotarvikeliikkeistä voi ostaa erikseen kiveniskemille tarkoitettua teippiä tai tarroja, mutta vauriokohdan peittämiseen voi riittää myös tarpeeksi leveä tavallinen läpinäkyvä teippi. Välillä korjaamoille tuodaan autoja joissa tuulilasia on yritetty korjata ilmastointiteipillä tai jopa liimalla. Tämä ei ole suositeltavaa, sillä se voi tehdä lopullisesta korjaamisesta vaikeampaa tai jopa vaatia tuulilasin vaihdon

2. Selvitä kattaako autovakuutuksesi tuulilasin korjauksen

Jos autoilijalla on tuulilasin korjauksen kattava vakuutus, lasku korjauksesta lähetetään suoraan vakuutusyhtiöön.

3. Ammattilaisen korjauksen jälkeen lasi on kuin uusi

Lasin korjaaminen vaatii usein asiantuntijan tekemiä toimenpiteitä autokorjaamossa. Vaurioturvan korjaamoissa kiveniskemät ensin avataan, puhdistetaan liasta ja täytetään korjaushartsilla. Korjausaineen kovettaminen tehdään UV-valolla jonka jälkeen kohta hiotaan ja kiillotetaan samaan tasoon muun lasipinnan kanssa. Vaurioturvan korjaama tuulilasi on hankalankin kiveniskemän jälkeen kuin uusi.

Tai soita 020 5250 000

Hyödynnä vakuutus!

Olemme kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymä korjaamoketju. Voit aloittaa asioinnin suoraan Vaurioturvalla – autamme sinua hakemaan vakuutuskorvauksen.

Varaa aika korjaamolle tästä!

  • Valitse haluamasi palvelu ja varaa aika korjaamolle
  • Lisää yhteystietosi ja valitse seuraava
  • Voit pyytää meiltä apua myös vahinkoilmoituksen tekemisessä
Lähetä tiedot tästä. Varaamme sinulle palveluajan.